Zervas Art

dimos
twinn 2

ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟΥ
Μπορείτε να κάνεται οποιαδήποτε αλλαγή ή προσθήκη νέου κειμένου

Αγαπητοί φίλοι συμπολίτες,
Η Δημοτική αρχή κι εγώ προσωπικά, έχουμε κληθεί να κάνουμε μια νέα πολιτική ταχείας ανάπτυξης για όλους τους πολίτες του δήμου μας, ώστε να καλύψουμε την ζημία και το χρόνο που χάσαμε εξ αιτίας της απρόσμενης πανδημίας που βασάνισε την ανθρωπότητα.
Η νέα μας πορεία θεμελιώνεται με τέχνη και εικαστικά δρώμενα για να ξέρουμε πως πράγματι φτιάχνουμε έναν καινούριο κόσμο ευκαιριών, ανάπτυξης και προοπτικής, χτισμένο όμως πάνω στον πολιτισμό!

Ξεκινάμε με ταχύτητα να εφαρμόζουμε μια γενικευμένη-νέα πολιτική ανάπτυξης κι εντάσσουμε άμεσα στο πρόγραμμα μας νέες προοπτικές, μεγαλώνοντας τα σύνορα, την αγορά και τον πληθυσμό του δήμου μας με την εφαρμογή και υλοποίηση του «Προγράμματος Αδελφοποίησης» με τη συνεργασία της Ελληνικής Κυβέρνησης, εξωτερικών συνεργατών και φορέων για μια εγγυημένη επιτυχία. Προχωράμε άμεσα στην ΑΔΕΛΦΟΠΟΙΗΣΗ του Δήμου μας με πόλεις άλλων χωρών. Σπάμε τα σύνορα κι ανοίγουνε νέους δρόμους να περπατήσουν η κοινωνία και η οικονομία μας. Προσκαλούμε τους Πρέσβεις ώστε να υπογράψουμε το πρωτόκολλο Αδελφοποίησης, Αλληλεγγύης και Ανάπτυξης.

Επειδή οι οικονομίες χωρίς πολιτισμό καταρρέουν σύντομα, σφραγίζουμε το «νέο» πρόγραμμα ανάπτυξης με οικουμενική τέχνη. Χτίζουμε «νέες» βάσεις μιλημένες με την αρχέγονη – μητρική και παγκόσμια γλώσσα της τέχνης. Έργα διάσημων ζωγράφων από τις τιμώμενες χώρες θα εκτεθούν στο δήμο μας, για να αποτελέσουν τον άξονα επικοινωνίας και συνύπαρξης μέσα από την διαφορετικότητα με κοινές προοπτικές.
Σας προσκαλώ και σας περιμένω όλους στις 3ήμερες εικαστικές εκδηλώσεις.

Ο δήμαρχός σας

Το Εικαστικό – Ακαδημαϊκό πρόγραμμα αποτελείται από έργα τέχνης που δημιούργησαν διεθνώς καταξιωμένοι καλλιτέχνες, στις εργασίες των 91 Διεθνών Συμποσίων Ζωγραφικής που εκπονήθηκαν σε: Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Πάτρα, Κρήτη, Σαντορίνη, Μύκονο, Abu Dhabi, Barcelona, Cairo, Casablanca, Dubai, Florence, Istanbul, London, Moscow, New Delhi, New York, Paris, Prague, Rome και Tunis από το 1999 έως και σήμερα.

Σαν  στόχο  έχει  την ευαισθητοποίηση των πολιτών του δήμου μας -με ιδιαίτερη έμφαση στους μαθητές και τους νέους- για  την  καλύτερη επαφή τους  με την τέχνη, καθώς  επίσης  και την προσφορά μιας βασικής εικαστικής παιδείας.
Έχει σαν αποδέκτη τους πολίτες του δήμου μας και είναι η δυνατότητα και η ευκαιρία να επισκεφτούν σημαντικές εκθέσεις ζωγραφικής.
Υποστηρίζει την προσέγγιση και την κατανόηση της αρχέγονης / μητρικής γλώσσας της τέχνης, η οποία είναι απαραίτητη προϋπόθεση για τις σύγχρονες κοινωνίες των ανθρώπων και είναι ευθύνη όλων μας, ενώ παράλληλα στοχεύει στην  ανάπτυξη.

Η μεγάλη έκθεση ζωγραφικής που θα φιλοξενηθεί στο Δήμο μας , προσκαλεί τους πολίτες αλλά και όλα τα σχολεία, προκειμένου να παρακολουθήσουν σχετικές ομιλίες από ειδικούς, να ξεναγηθούν κι επίσης να ζωγραφίσουν (οι μαθητές) εμπνευσμένοι από τα εκτιθέμενα έργα τέχνης.

ΑΙΓΙΔΕΣ


H επίσημη συνεργασία με τους σημαντικότερους Διεθνείς Οργανισμούς εγγυάται τη μοναδική καλλιτεχνική εμπειρία.

ΜΕΓΕΘΥΝΕΤΕ 

ημέρα:  Επίσημα εγκαίνια 20:00
Τελετή Αδελφοποιήσεων
Είσοδος ελεύθερη

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΔΕΛΦΟΠΟΙΗΣΕΩΝ
ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ, ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ & ΣΥΝΥΠΑΡΞΗΣ

ημέρα: 09:00 – 21:00 Επίσκεψη σχολείων – πολιτών
Παράλληλες Δράσεις
Είσοδος ελεύθερη

ημέρα: 09:00 – 20:00 Επίσκεψη σχολείων – πολιτών
Παράλληλες Δράσεις
Είσοδος ελεύθερη

ΕΚΘΕΣΕΙΣ

ΕΚΘΕΣΗ 1: INTERNATIONAL OLYMPIC EXHIBITION 
Η έκθεση INTERNATIONAL OLYMPIC EXHIBITION  αποτελείται από 41 σημαντικά έργα τέχνης μεγάλων διαστάσεων 300cm x 150cm / 200cm x 180cm, 38 διακεκριμένων καλλιτεχνών  από 28 χώρες.

ΕΚΘΕΣΗ 2: THE MEETING OF ΤΗΕ CULTURES
Η έκθεση THE MEETING OF CULTURES αποτελείται από 31 σημαντικά έργα τέχνης διαστάσεων 200cm x 180cm, 29 διάσημων καλλιτεχνών  από 22 χώρες.

ΕΚΘΕΣΗ 3: ART PROFESSORS 
Η έκθεση ART PROFESSORS  αποτελείται από 32 σημαντικά έργα τέχνης διαστάσεων  200cm x 180cm, 30 διακεκριμένων καλλιτεχνών / καθηγητών σε Πανεπιστήμια ή Ακαδημίες Καλών Τεχνών 23 χωρών.

ΕΚΘΕΣΗ 4: WORLD ARTISTIC DIALOGUE 
Η έκθεση WORLD ARTISTIC DIALOGUE αποτελείται από 39 σημαντικά έργα τέχνης διαστάσεων 100cm x 140cm,  39 διακεκριμένων καλλιτεχνών / καθηγητών σε Πανεπιστήμια ή Ακαδημίες Καλών Τεχνών 29 χωρών.

ΕΚΘΕΣΗ 5: CULTURES OF COSMOS
Η έκθεση CULTURES OF COSMOS αποτελείται από 43 σημαντικά έργα τέχνης διαφόρων διαστάσεων  70cm x 100cm  |  100cm x 140cm,   38 διακεκριμένων καλλιτεχνών 20 χωρών.

ΕΚΘΕΣΗ 6: ΑΔΕΛΦΟΠΟΙΗΣΗ & ΣΥΝΥΠΑΡΞΗ
Η έκθεση Twinning & Coexistence αποτελείται από 30 σημαντικά έργα τέχνης διαφόρων διαστάσεων , 30 διακεκριμένων καλλιτεχνών, 5 χωρών.

ΧΟΡΗΓOI
ΕΤΑΙΡΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΕΥΘΥΝΗ

«Η υπευθυνότητα αναφέρεται στην υποχρέωση των επιχειρηματιών να επιδιώκουν εκείνες τις πολιτικές, να λαμβάνουν εκείνες
τις αποφάσεις ή να ακολουθούν εκείνες τις δράσεις που να συνάδουν με τους στόχους και τις αξίες της κοινωνίας μας»

Προσκαλούμε τις μεγάλες επιχειρήσεις του Δήμου μας να υποστηρίξουν αποτελεσματικά τις εκδήλώσεις ανάπτυξης και πολιτισμού. Τα logos και τα Websites των Χορηγών θα προβάλλονται από το σύνολο της επικοινωνιακής πολιτικής σε επίπεδο Δήμου, Νομού αλλά και σε εθνικό και διεθνές επίπεδο, εφόσον φιλοξενούνται
σε μια από τις μεγαλύτερες παγκόσμιες πλατφόρμες.

ΑΠΟΝΟΜΗ ΒΡΑΒΕΙΩΝ
Ο παρακάτω ΕΠΑΙΝΟΣ θα απονεμηθεί σε όλους του μαθητές-τριες που θα επισκεφθούν τις εκθέσεις του προγράμματος.

ΑΔΕΛΦΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΑΝΑΠΤΥΞΗ

Η επαφή σας με τα εμπορικά τμήματα των Πρεσβειών των αδελφοποιημένων χωρών θα μπορεί να συμβουλέψει επαρκώς τους ενδιαφερόμενους που θέλουν να εξάγουν προϊόντα ή υπηρεσίες. Η ανάλογη έρευνα, η σωστή επιλογή αγορών, προϊόντων και υπηρεσιών αποτελούν τις προυποθέσεις για τη νέα αγορά.

Οι επενδυτές μπορούν από τώρα να συζητήσουν με τους ίδιους τους Πρέσβεις τις ιδέες και τα ενδιαφέροντά τους. Το αμφίπλευρο επενδυτικό ενδιαφέρον είναι ο μοχλός ανάπτυξης ο οποίος υποστηρίζεται από το κρατικό ενδιαφέρον των αδελφοποιημένων χωρών. Ο δήμος στηρίζει τις σχέσεις επενδυτών μεταξύ των χωρών.

Νέα προϊόντα, υπηρεσίες, ευκαιρίες και ιδέες ανοίγουν τον δρόμο και εδραιώνουν νέες προοπτικές για την εισαγωγή και την διάθεσή τους στη χώρα μας, στην Ευρώπη και τον κόσμο.  Οι σχέσεις σας με τα αρμόδια τμήματα των Πρεσβειών και σωστή έρευνα στις νέες αγορές αποτελεί μια νέα πραγματικότητα προοπτικών.

Οι κάθε είδους εκδηλώσεις αποτελούν έναν σημαντικό δίαυλο επικοινωνίας με στόχο τη συνεργασία μεταξύ των Αδελφοποιημένων χωρών και την ανάπτυξη. Αξιοποιούμε τις σχέσεις με τους πολιτιστικούς Ακόλουθους των Πρεσβειών για την Συν-διοργάνωση ποικίλων εκδηλώσεων πολιτισμού κι επιστημών.

Φροντίζουμε και υποστηρίζουμε τον τουρισμό στην χώρα μας και τον δήμο μας,
ο οποίος αφορά κάθε πολίτη οποιασδήποτε χώρας. Όλοι ονειρεύονται να επισκεφθούν κάποτε την Ελλάδα κι αυτή θα είναι η βάση του πολύ-επίπεδου τουριστικού μας προγράμματος.

Η αναζήτηση και η προσφορά εργασίας είναι ένα φλέγον ζήτημα που απασχολεί τις κοινωνίες. Να δουλέψουμε όλοι μαζί για την ανάπτυξη και τον εργασιακό πολιτισμό που αφορά στην ανθρώπινη αξιοπρέπεια. Δουλεύουμε μαζί για το άνοιγμα της κοινωνίας μας και της αγοράς εργασίας.

Εσείς οι πολλοί εθελοντές μας φτιάχνετε μαζί την μια ευγενική ψυχή για να στηρίζει την επιτυχημένη υλοποίηση κι εφαρμογή του πολύ-επίπεδου προγράμματος Αδελφοποιήσεων.

Κανείς μας δεν μπορεί να γνωρίζει εκ των προτέρων ποιες θα είναι οι επακόλουθες προοπτικές. Γνωρίζουμε όμως τις δυνατότητές μας οι οποίες είστε εσείς οι Εθελοντές.

Αυτή η σπουδαία έννοια «μαζί» αποτελεί τη σπουδαιότερη δυναμική αλλά και τη φιλοσοφία μας  για τη διαχείριση κι επιτυχία των Αδελφοποιήσεων. Ερχόμαστε μαζί σας φίλες-οι μας Εθελοντές.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΕΙΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ
για οποιαδήποτε πληγροφορία σχετικά με την έκθεση.

      

 

     

       

          

 

  Αιγίδα | Συνδιοργάνωση

 

ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΤΕ ΤΗ ΦΟΡΜΑ

Θα επικοινωνήσουμε μαζί σας το συντομότερο δυνατό.