Zervas Art

 Το παρόν one page website είναι δημιουργία που αφορά στην προβολή της εκδήλωσης στον δήμο σας.   Θα διαμορφωθεί κατάλληλα για να προβάλει αποκλειστικά τον δήμο σας με τα πλήρη στοιχεία του.   Το link https://zervas-art.com/twinning-dimoi/ θα αλλάξει και θα περιέχει το όνομα του δήμου σας /twinning-ονομα δήμου…   Η στοχευμένη προβολή θα γίνει με επαγγελματισμό για ένα μήνα στο Facebook & Instagram στο σύνολο των πολιτών από 18 ετών και άνω. Ελάχιστη αναμενόμενη απόδοση 5.000 viewers ημερησίως …

dimos
twinn 2

ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟΥ
Μπορείτε να κάνεται οποιαδήποτε αλλαγή ή προσθήκη νέου κειμένου

Αγαπητοί φίλοι συμπολίτες,
Η Δημοτική αρχή κι εγώ προσωπικά, έχουμε κληθεί να κάνουμε μια νέα πολιτική ταχείας ανάπτυξης για όλους τους πολίτες του δήμου μας, ώστε να καλύψουμε την ζημία και το χρόνο που χάσαμε εξ αιτίας της απρόσμενης πανδημίας που βασάνισε την ανθρωπότητα.
Η νέα μας πορεία θεμελιώνεται με τέχνη και εικαστικά δρώμενα για να ξέρουμε πως πράγματι φτιάχνουμε έναν καινούριο κόσμο ευκαιριών, ανάπτυξης και προοπτικής, χτισμένο όμως πάνω στον πολιτισμό!
Οι εργαζόμενοι, οι επιχειρηματίες, οι επενδυτές και κάθε ενεργός πολίτης του δήμου καλούνται να αντιμετωπίσουν μια πραγματικά νέα εποχή, όπου η φιλοσοφία και οι δομές θα χτιστούν από την αρχή.  Είναι χρέος μας να στηρίξουμε την επιχειρηματικότητα με βιώσιμες προοπτικές και να επουλώσουμε το συντομότερο δυνατόν τις πληγές που άφησε ο covid-19 στην οικονομία του δήμου μας.

Ξεκινάμε με ταχύτητα να εφαρμόζουμε μια γενικευμένη-νέα πολιτική ανάπτυξης κι εντάσσουμε άμεσα στο πρόγραμμα μας νέες προοπτικές, μεγαλώνοντας τα σύνορα, την αγορά και τον πληθυσμό του δήμου μας με την εφαρμογή και υλοποίηση του «Προγράμματος Αδελφοποίησης» με τη συνεργασία εξωτερικών συνεργατών και φορέων για μια εγγυημένη επιτυχία.Προχωράμε άμεσα στην ΑΔΕΛΦΟΠΟΙΗΣΗ του Δήμου μας με όμορες πόλεις τουλάχιστον 5 χωρών. Σπάμε τα σύνορα κι ανοίγουνε νέους δρόμους να περπατήσουν η κοινωνία και η οικονομία μας. Προσκαλούμε τους Πρέσβεις των 5 χωρών (αρχικά) ώστε να υπογράψουμε το πρωτόκολλο Αδελφοποίησης, Αλληλεγγύης και Συνεργασίας και ξεκινάμε δουλειά! Δουλειά σε μια νέα αγορά ευκαιριών, υπηρεσιών, προϊόντων κι επενδύσεων. Εδώ θέλω να επισημάνω πως ο «Πρέσβης» τυγχάνει τιμών αρχηγού κράτους κι αυτό σημαίνει πως οι συμφωνίες μας με τους Πρέσβεις είναι επίσημες συμφωνίες με αρχηγούς κρατών! Ο δήμαρχός σας, η δημοτική αρχή και το Δ.Σ. του δήμου μας, είμαστε όλοι εδώ δίπλα σας, δίπλα σε όλους πολίτες. Ριχνόμαστε στη δουλειά με φιλοδοξία και δεν σηκώνουμε κεφάλι μέχρι να χτίσουμε μια νέα «αγορά» αποτελούμενη από Αδελφοποιημένες πόλεις 10 και 20 χωρών.

Επειδή οι οικονομίες χωρίς πολιτισμό καταρρέουν σύντομα, σφραγίζουμε το «νέο» πρόγραμμα ανάπτυξης με οικουμενική τέχνη. Χτίζουμε «νέες» βάσεις μιλημένες με την αρχέγονη – μητρική και παγκόσμια γλώσσα της τέχνης. Έργα διάσημων ζωγράφων από τις τιμώμενες χώρες θα εκτεθούν στο δήμο μας, για να αποτελέσουν τον άξονα επικοινωνίας και συνύπαρξης μέσα από την διαφορετικότητα με κοινές προοπτικές.
Σας προσκαλώ και σας περιμένω όλους στις 3ήμερες εικαστικές εκδηλώσεις Αδελφοποιήσεων.

Ο δήμαρχός σας

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Το Εικαστικό – Ακαδημαϊκό πρόγραμμα αποτελείται από έργα τέχνης που δημιούργησαν διεθνώς καταξιωμένοι καλλιτέχνες, στις εργασίες των 91 Διεθνών Συμποσίων Ζωγραφικής που εκπονήθηκαν σε: Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Πάτρα, Κρήτη, Σαντορίνη, Μύκονο, Abu Dhabi, Barcelona, Cairo, Casablanca, Dubai, Florence, Istanbul, London, Moscow, New Delhi, New York, Paris, Prague, Rome και Tunis από το 1999 έως και σήμερα.

Σαν  στόχο  έχει  την ευαισθητοποίηση των πολιτών του δήμου μας -με ιδιαίτερη έμφαση στους μαθητές και τους νέους- για  την  καλύτερη επαφή τους  με την τέχνη, καθώς  επίσης  και την προσφορά μιας βασικής εικαστικής παιδείας
Έχει σαν αποδέκτη τους πολίτες του δήμου μας και είναι η δυνατότητα και η ευκαιρία να επισκεφτούν σημαντικές εκθέσεις ζωγραφικής.
Υποστηρίζει την προσέγγιση και την κατανόηση της αρχέγονης / μητρικής γλώσσας της τέχνης, η οποία είναι απαραίτητη προϋπόθεση για τις σύγχρονες κοινωνίες των ανθρώπων και είναι ευθύνη όλων μας, ενώ παράλληλα στοχεύει στην  ανάπτυξη.

Η μεγάλη έκθεση ζωγραφικής που θα φιλοξενηθεί στο Δήμο μας , προσκαλεί τους πολίτες αλλά και όλα τα σχολεία, προκειμένου να παρακολουθήσουν σχετικές ομιλίες από ειδικούς, να ξεναγηθούν κι επίσης να ζωγραφίσουν (οι μαθητές) επηρεασμένοι από τα εκτιθέμενα έργα τέχνης.

ημέρα:  Επίσημα εγκαίνια 20:00
Τελετή Αδελφοποιήσεων
Είσοδος ελεύθερη

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΔΕΛΦΟΠΟΙΗΣΕΩΝ
ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ, ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ & ΣΥΝΥΠΑΡΞΗΣ

ημέρα: 09:00 – 21:00 Επίσκεψη σχολείων – πολιτών
Παράλληλες Δράσεις
Είσοδος ελεύθερη

ημέρα: 09:00 – 20:00 Επίσκεψη σχολείων – πολιτών
Παράλληλες Δράσεις
Είσοδος ελεύθερη

αδελφοπ
twinn 2

ΑΔΕΛΦΟΠΟΙΗΣΗ & ΣΥΝΥΠΑΡΞΗ

Δεν είναι κάτι που πραγματοποιείται πρόχειρα, απαιτεί προσεκτική προετοιμασία και συμφωνίες απ’ όλες τις πλευρές. Για την καλύτερη ενημέρωσή σας με όλα τα θέματα, ακολουθούν μερικές πληροφορίες που θα βοηθήσουν στην διασφάλιση της επιτυχίας και τον άξονα πάνω στον οποίο κινείται η δημητική αρχή όσον αφορά στην οργάνωση και υλοποίηση του Προγράμματος Αδελφοποιήσεων. Ξεκινάμε δυναμικά με φιλοδοξία και όραμα για την κατάκτηση νέων σχέσεων αλληλεγγύης και διαπραγμάτευση – εφαρμογή όσον αφορά σε ένα πλήρες πακέτο συνεργασιών με όμορες χώρες αγορές και πολιτισμούς.
Όλοι μαζί μπορούμε να επιτύχουμε θεαματικά αποτελέσματα που θα αποτελέσουν το εφαλτήριο για μια νέα ποιοτική καθημερινότητα.

Χρήσιμες πληροφορίες:

ΕΝΤΟΠΙΣΜΟΣ ΕΤΑΙΡΩΝ

Οι σωστοί εταίροι αδελφοποίησης πρέπει να διαθέτουν ομοιότητες σε κάποια βασικά θέματα, όπως: αριθμό κατοίκων, γεωγραφική τοποθεσία, οικονομικές δραστηριότητες, ιστορικούς δεσμούς, τα βασικά κοινωνικά ή περιβαλλοντικά θέματα.

ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ

Δεν μπορεί να υπάρξει αδελφοποίηση χωρίς την ενεργό συμμετοχή των πολιτών, σχολείων, αθλητικών κέντρων, ομάδες δραστηριοτήτων αναψυχής, σύλλογοι ηλικιωμένων. Παράλληλα, η αδελφοποίηση πρέπει να προβάλλεται, έτσι ώστε κάθε πολίτης να αισθάνεται ότι εμπλέκεται στον αντίκτυπο και τα οφέλη της.

ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΔΙΑΣΤΑΣΗ

Δίνοντας στους ανθρώπους τη δυνατότητα να γνωρίσουν την καθημερινότητα των άλλων, να εξετάσουν και να συζητήσουν σημαντικά προβλήματα και να ανακαλύψουν νέους πολιτισμούς και τη γλώσσα των εταίρων τους, η αδελφοποίηση βοηθά τους πολίτες να συνειδητοποιήσουν ότι ανήκουν σε μια νέα Ευρωπαϊκή κοινότητα αξιών.

ΚΟΙΝΟΙ ΣΤΟΧΟΙ

Οι εταίροι πρέπει να καθορίσουν σαφείς στόχους και τύπους δραστηριοτήτων και να συμφωνήσετε από την αρχή τις ημερομηνίες στις οποίες μπορεί να γίνει η αξιολόγηση του σχεδίου. Είναι σκόπιμο να επαναξιολογείτε κατά καιρούς τους στόχους και τις δράσεις.

ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΙΚΗ ΔΟΜΗ

Μια μικρή ενεργή ομάδα, σε κάθε μία από τις αδελφοποιημένες πόλεις, μπορεί να βοηθήσει στη διατήρηση των επαφών, στη διεύρυνση της συνεργασίας μέσα από νέα σχέδια, στην αναζήτηση χρηματοδότησης κ.λπ. Αυτή η ομάδα που λειτουργεί ως «κινητήριος μοχλός» για την αδελφοποίηση μπορεί να αποτελεί ένα ΝΠΙΔ υπό την εποπτεία του δήμου.

ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΣΧΟΛΕΙΑ ΚΑΙ ΝΕΟΥΣ

Οι ανταλλαγές μαθητών και φοιτητών αποτελούν ένα από τα κύρια σημεία συνεργασίας. Οι δράσεις εμπλέκουν συνήθως μεγάλο αριθμό πολιτών: γονείς, τους δασκάλους, μαθητικούς συλλόγους κ.λπ.Συνδέσετε τις αδελφοποιήσεις με το eTwinning, της Ευρωπαϊκής Ένωσης που προάγει τη συνεργασία των σχολείων της Ευρώπης μέσω του Διαδικτύου

ΒΙΩΣΙΜΗ ΣΧΕΣΗ

Ένας αποτελεσματικός δεσμός αδελφοποίησης πρέπει να έχει την ιδιότητα να αντέχει στο πέρασμα του χρόνου και να μην αντικατοπτρίζει μόνο τη διάθεση που επικρατεί την ημέρα συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου. Χρειάζεται να δημιουργηθούν γνήσιοι δεσμοί αλληλεγγύης μεταξύ των πολιτών.

ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ

Οποιαδήποτε διεθνική συνεργασία είναι βέβαιο ότι θα έχει κάποιο οικονομικό κόστος, ανεξάρτητα από το πόσο καλά είναι προγραμματισμένες και οργανωμένες οι συναντήσεις συνεργασίας. Είναι χρήσιμο οι τοπικές αρχές να διαθέτουν έναν ετήσιο προϋπολογισμό, έτσι ώστε να διατηρείται η δυναμική.

 

ΔΟΥΛΕΥΟΥΜΕ ΜΑΖΙ

ΑΝΑΠΤΥΞΗ 1

ΑΝΑΠΤΥΞΗ

Με την υλοποίηση ειδικών προγραμμάτων και συντονισμένων επαφών, η δημοτική αρχή στοχεύει σε μια πολύ-επίπεδη ανάπτυξη με άξονα τον πολιτισμό και την εξωστρέφεια. Σήμερα στην μετά-covid περίοδο μελετάμε κι ερευνούμε με επιστημονική συνέπεια το κάθε βήμα ώστε να είμαστε σε θέση να παρουσιάσουμε μια σειρά ευκαιριών για τους ενεργούς πολίτες και τη νεολαία. Οι κανόνες άλλαξαν ήδη, η αγορά άλλαξε και σπεύδουμε να «ανοίξουμε» την κοινωνία μας και τα σύνορά μας σε νέες προοπτικές, προκλήσεις και συνεργασίες. Η Αδελφοποίηση και η αξιοποίηση των επίσημων σχέσεων με άλλες αγορές θα δώσει νέες ευκαιρίες και κίνητρα στη επιχειρηματικότητα και την εργασία. Η τεχνογνωσία, η εξωστρέφεια, τα νέα προϊόντα και οι νέες συνεργασίες αποτελούν τη βάση μιας βιώσιμης ανάπτυξης που θα κρτήσει τη νεολαία να δραστηριοποιηθεί στη χώρα μας.

ΥΠΟΣΤΗΡΥΞΗ 1

ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ

Σύντομα θα λειτουργεί στο δήμο μας ειδικό «τμήμα ανάπτυξης» το οποίο στοχεύουμε να επανδρώσουμε με ελάχιστους μισθωτούς, με φίλους, με ενδιαφερόμενους κι εθελοντές, ώστε να μπορούμε να κρατάμε τις σχέσεις ζωντανές και ωφέλιμες. Το τμήμα ανάπτυξης το δήμου μας είναι ένα καινοτόμο έργο όσον αφορά στην τοπική αυτοδιοίκηση, που φιλοδοξεί να ενημερώνει και να υποστηρίζει τους επιχειρηματίες και την επιχειρηματικότητα με νέες ιδέες και προοπτικές. Οι ενεργοί πολίτες που δεν έχουν τη δυνατότητα γραμματειακής υποστήριξης ή ξένων γλωσσών, θα βρουν κοντά  μας έναν ιδανικό συνεργάτη που θα τους υποστηρίζουν και προτρέπουν σε κάθε μορφής αναπτυξιακές δράσεις.  Η δημποτική αρχή είναι δίπλα σε κάθε πολίτη για να υποστηρίξει τις δράσεις του.

Η επαφή σας με τα εμπορικά τμήματα των Πρεσβειών των αδελφοποιημένων χωρών θα μπορεί να συμβουλέψει επαρκώς τους ενδιαφερόμενους που θέλουν να εξάγουν προϊόντα ή υπηρεσίες. Η ανάλογη έρευνα, η σωστή επιλογή αγορών, προϊόντων και υπηρεσιών αποτελούν τις προυποθέσεις για τη νέα αγορά.

Οι επενδυτές μπορούν από τώρα να συζητήσουν με τους ίδιους τους Πρέσβεις τις ιδέες και τα ενδιαφέροντά τους. Το αμφίπλευρο επενδυτικό ενδιαφέρον είναι ο μοχλός ανάπτυξης ο οποίος υποστηρίζεται από το κρατικό ενδιαφέρον των αδελφοποιημένων χωρών. Ο δήμος στηρίζει τις σχέσεις επενδυτών μεταξύ των χωρών.

Νέα προϊόντα, υπηρεσίες, ευκαιρίες και ιδέες ανοίγουν τον δρόμο και εδραιώνουν νέες προοπτικές για την εισαγωγή και την διάθεσή τους στη χώρα μας, στην Ευρώπη και τον κόσμο.  Οι σχέσεις σας με τα αρμόδια τμήματα των Πρεσβειών και σωστή έρευνα στις νέες αγορές αποτελεί μια νέα πραγματικότητα προοπτικών.

Οι κάθε είδους εκδηλώσεις αποτελούν έναν σημαντικό δίαυλο επικοινωνίας με στόχο τη συνεργασία μεταξύ των Αδελφοποιημένων χωρών και την ανάπτυξη. Αξιοποιούμε τις σχέσεις με τους πολιτιστικούς Ακόλουθους των Πρεσβειών για την Συν-διοργάνωση ποικίλων εκδηλώσεων πολιτισμού κι επιστημών.

Φροντίζουμε και υποστηρίζουμε τον τουρισμό στην χώρα μας και τον δήμο μας,
ο οποίος αφορά κάθε πολίτη οποιασδήποτε χώρας. Όλοι ονειρεύονται να επισκεφθούν κάποτε την Ελλάδα κι αυτή θα είναι η βάση του πολύ-επίπεδου τουριστικού μας προγράμματος.

Η αναζήτηση και η προσφορά εργασίας είναι ένα φλέγον ζήτημα που απασχολεί τις κοινωνίες. Να δουλέψουμε όλοι μαζί για την ανάπτυξη και τον εργασιακό πολιτισμό που αφορά στην ανθρώπινη αξιοπρέπεια. Δουλεύουμε μαζί για το άνοιγμα της κοινωνίας μας και της αγοράς εργασίας.

ΧΟΡΗΓOI
ΕΤΑΙΡΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΕΥΘΥΝΗ

«Η υπευθυνότητα αναφέρεται στην υποχρέωση των επιχειρηματιών να επιδιώκουν εκείνες τις πολιτικές, να λαμβάνουν εκείνες
τις αποφάσεις ή να ακολουθούν εκείνες τις δράσεις που να συνάδουν με τους στόχους και τις αξίες της κοινωνίας μας»

Προσκαλούμε τις μεγάλες επιχειρήσεις του Δήμου μας να υποστηρίξουν αποτελεσματικά τις εκδήλώσεις Αδελφοποίησης, ανάπτυξης και πολιτισμού. Τα logos και τα Websites των Χορηγών θα προβάλλονται από το σύνολο της επικοινωνιακής πολιτικής σε επίπεδο Δήμου, Νομού αλλά και σε εθνικό και διεθνές επίπεδο, εφόσον φιλοξενούνται σε μια από τις μεγαλύτερες παγκόσμιες πλατφόρμες.

Εσείς οι πολλοί εθελοντές μας φτιάχνετε μαζί την μια ευγενική ψυχή για να στηρίζει την επιτυχημένη υλοποίηση κι εφαρμογή του πολύ-επίπεδου προγράμματος Αδελφοποιήσεων.

Κανείς μας δεν μπορεί να γνωρίζει εκ των προτέρων ποιες θα είναι οι επακόλουθες προοπτικές. Γνωρίζουμε όμως τις δυνατότητές μας οι οποίες είστε εσείς οι Εθελοντές.

Αυτή η σπουδαία έννοια «μαζί» αποτελεί τη σπουδαιότερη δυναμική αλλά και τη φιλοσοφία μας  για τη διαχείριση κι επιτυχία των Αδελφοποιήσεων. Ερχόμαστε μαζί σας φίλες-οι μας Εθελοντές.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΕΙΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ

       

   

     

       

          

 

  Αιγίδα | Συνδιοργάνωση

ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΤΕ ΤΗ ΦΟΡΜΑ

Θα επικοινωνήσουμε μαζί σας το συντομότερο δυνατό.